Cum să recrutezi un fotograf certificat de Google ?

Tur Google Street View

Precum sugerează și titlul, vom relata câteva dintre criteriile de care să ții cont atunci când dorești să angajezi un fotograf  certificat de Google pentru a realiza turul 360, și mai ales motivele pentru care ai nevoie de un tur 360 google pentru afacerea ta.

  1. Existența portofoliului de clienți. Verifică tururile 360 Google Street View pe care le-a realizat până acum. Navighează în interiorul turului, apreciază-i calitatea. Dacă acesta este pe alocuri necalitativ din punct de vedere al rezoluției, al profunzimii culorilor sau pur și simplu este crăpat și are o pată neagră jos, atunci da, și al tău va arăta la fel.
  2. Verifică testimonialele celorlalți clienți care au realizat un astfel de tur cu acel fotograf.
  3. Dacă e posibil, contactează direct unul dintre clienții acestuia pentru a afla din experiența de colaborare cu fotograful certificat Google.
  4. Ține minte, un tur virtual Google va fi publicat pe un termen nelimitat – așa că da, trebuie să îl faci bine din prima.

Ce este Google Business View ?

             Este o continuare a clasicului program Google Street View aplicat locațiilor business de orice tip, incluzând restaurante, cluburi, hoteluri, clinici medicale, absolut orice locație care merită inclusă într-o experiență 360°, câștigul fiind deopotrivă atât al potențialului client care va lua o decizie mult mai ușor de a face o vizită reală, cât și al proprietarului afacerii care își va prezenta vizual punctele tari a locației sale.

             Un tur Google pentru business este alocat unui profil Google Places, care adeseori este creat organic de Google și este revendicat de proprietarul afacerii.  Un profil Google Places este echivalentul unei pagini de facebook, informațiile se regăsesc pe harta google, profilul Google +, în motorul de căutare vocală “OK Google”. În contextul în care 98% din căutări se fac pe Google, construirea unui profil Google Places este un aspect deloc de neglijat.

            Profilul Google Places se poate construi absolut gratis, singura investiție este timpul, revendicarea profilului de către proprietarul afacerii și se face prin confimarea unui cod, pe care îl trimite Google la adresa de corespondență a acelei locații, tocmai pentru a verifica dacă locația există în realitate.

             Realizarea unui profil Google Places contribuie semnificativ la rankingul site-ului întrucât algoritmul de căutare Google este și despre locații dar și despre persoane. Dacă un profil este bine construit având completate toate informațiile și încărcate poze din locație, acesta va avea un avantaj considerabil în căutări, fiind mult mai ușor de găsit de potențialii clienți.

              Integrarea unui tur virtual Google se face de către un fotograf certificat Google care până a deveni fotograf certificat a trecut controlul calității printr-un program de training de la Google. Aici poți vizualiza lista cu fotografii certificați Google.

Care este modalitatea prin care poți avea un tur virtual Google?

  • Verifică portofoliile tuturor fotografilor certificați, (aici găsești portofoliul nostru), alege-l pe cel potrivit în funcție de calitate
  • Contactează-l telefonic sau cere o ofertă direct din website-ul acestuia
  • Programează o zi și oră potrivită pentru locația ta pentru realizarea pozelor necesare turului
  • În termen de 7-15 zile în funcție de numărul de panorame necesare, turul va fi procesat și urcat pe Google.

Ține minte, un tur Google 360 este urcat definitiv pe serverele Google, prin urmare nu ai voie să greșești când vine vorba de colaborarea cu fotograful potrivit în vederea realizării acestui tur.

Leave a Comment