Facebook integrează „Video 360” ce va fi disponibil în newsfeedul utilizatorilor

    Cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, integrează vizualizarea 360 grade a fișierelor in news-feedul utilizatorilor. Potrivit sursei, oamenii se bucură din ce în ce mai mult de conținut captivant în feedul lor de știri. Video 360 este urmatorul pas in interactivitate.
Pentru a putea crea videoclipuri 360 de grade, este necesar să aveți un echipament special format din 3 până la 6 camere în dependență de cerințele dvs in privința calității. Video este inregistrat simultan de camerele video, astfel încât să completeze o secvență rotativă 360.

 

    De asemenea pentru exportul fișierului video ve-ți avea nevoie de un soft special ex: Autopano Video Pro ce va exporta secvențele într-un video cu vedere 360. Pe facebook funcționalitatea constă în glisarea cu degetul sau cursorul mouseului în jurul video 360, sau chiar prin rotirea telefonului, experimentând secvențe din orice unghi.

   Echipamentele și soluțiile software sunt extrem de scumpe în acest moment, începând cu 2000$ pană la 10000$, însă odată cu dezvoltarea tehnologiilor mobile, putem asista la o democratizare captivantă a acestor soluții.


Vedeți video mai jos:

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 ExperienceSpeed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on Wednesday, 23 September 2015

Leave a Comment